Henkilökunta

Horoskooppikuvioseinää 5. krs
Repovedellä vaellusretkellä 2012
Henkilökunta Repovedellä vaellusretkellä 10/2012
Henkilökunnan vaellusretkeltä Repovedeltä 10/2012
Henkilökunta retkellä 2012
Repovedellä nokipannukahvia ja nuotiomakkaraa 2012

 

 

Työhön Johanna-kotiin?

Rekrytointitilanteessa selvitämme uuden työntekijän taustat.

                   -turvallisuusselvitys, rikostausta, henkilöllisyys

                   -päihdetausta

                   -tehtävään soveltuva koulutus, todistukset            

                   -ammattinimikkeen käyttöoikeus

                   -ammattitaito ja mahdolliset suositukset

                   -työterveysaseman työhönsijoitustarkastus

Työympäristömme on hajusteeton ja savuton.

 

Henkilökuntaamme kuuluvat sairaanhoitajat, lähi- ja perushoitajat, laitoshuoltajat, kokit ja keittäjät, hoito- ja keittiöapulaiset, vapaa-ajan ohjaaja sekä johtaja. Oma sijaisrinki toimii sairas- ja vuosilomien aikana sekä aina lisätyövoimaa tarvittaessa.

 

Työntekijät ovat työhönsä motivoituneita ja sitoutuneita. 12 työntekijää on työskennellyt Johanna-kodissa jo yli kymmenen vuotta, ja heistäkin 3 jo yli kaksikymmentä vuotta. Yli 5 vuotta palvelleita on 14. Vakituisen henkilökunnan keski-ikä on 48 vuotta. Ikä vaihtelee 19-62 ikävuoden välillä, joten joukossa on pitkän uran tehneitä, kokeneita tekijöitä sekä nuoria alalle hiljakkoin valmistuneita.

 

Työntekijät voivat osallistua vuosittain ammattitaitoaan täydentävään koulutukseen.

Hätäensiapukoulutusta saa koko henkilöstö kolmen vuoden välein sekä pelastus- ja turvallisuuskoulutusta ja -harjoituksia ajoittain.

                  

 

Tarjoamme joukolle opiskelijoita ja harjoittelijoita sekä työkokeilijoita työssäoppimispaikan ja mahdollisuuden tutustua alaan.

Runsas virkistystoimintamme hoituu pitkälti vapaaehtoisin voimin!

Siitä lämmin kiitos toimijoille!

 

Sisäinen yrittäjyys

-Hallinto ja hierarkia on kevyttä

-Olemme keskusteleva työyhteisö. Kokoonnumme päivittäin kaksikin kertaa yhteiseen kahvihetkeen, jossa voimme tuoda asioita keskusteluun. Hoitajien osastopalaverit ovat vähintään viikoittaiset.

-Kullakin työntekijällä ja tehtävällä  oma tehtäväkuvaus.
-Tiimit:siivous, ravitsemuspalvelu, sairaanhoito, virkistys,
lähihoito-hoiva-huolenpito jne.
-Omat vastuualueet esim. hammashuollon asiat, vaippa-asiat,
hygieniavastuu, eri tilojen toimivuus ja siisteysvastuu, henkilökunnan
virkistys, ravitsemus,omavalvontaan liittyvät suunnitelmat ja niiden päivitys, asukkaiden
tukeminen sosiaaliasioissa, turvallisuuteen ja pelastustoimintaan
liittyvät, työsuojelulliset jne.

-Työhön voi tuoda omien harrastusten ja mielenkiinnon kohteidensa
mukaisia asioita ja visioita toteutettavaksi.
-Henkilökunnan virkistyspäiviä suunnitellaan yhdessä ja pyritään
monipuolisuuteen mm. näyttäen polkuja eri liikuntamuotoihin ja
kulttuurin pariin.
-Talousarvio ja tilinpäätös esitellään henkilöstölle ja heitä kuullaan
budjetin teossa. Ajoittain tilikauden aikana kerrotaan missä mennään
talouden suhteen.
-Puhallamme yhteen hiileen pitääksemme asiakkaamme tyytyväisinä, palvelun kysyttynä ja talon pystyssä. Se on kannustavaa
ja antoisaa erittäinkin, kun toimimme yleishyödyllisellä pohjalla.
- "Syömme" vain sen minkä tuotamme, sillä voiton tavoittelu ei ole meitä
varten. Yhdistyspohja antaa tähän mahdollisuuden, osingonjakajia ei ole.
-Hallituskin työskentelee täysin vapaaehtoisesti ottaen ylimmän vastuun
kaikesta - ilman palkkioita.

 

Työmme on muutakin kuin hoivaa...

Henkilökuntamme monipuolinen ammattitaito ja henkilökohtaiset, persoonalliset voimavarat ja erityistaidot näkyvät päivässämme. Paitsi, että teemme hoito- ja hoivatyön, siistimisen ja ateriapalvelun ammattitaidolla ja kuntouttavalla työotteella, toteutamme monenlaista virkistystä asukkaille. Joku on käsistään kätevä ja pitää askartelutunteja, toinen lukee tarinoita, laulaa tai runoilee, jollain on vastuu jokaviikkoisesta bingon tuottamasta kihelmöivästä jännityksestä, jollain on silmää sisustamiseen, koristeluun jne. puhumattakaan puutarhanhoidosta. Joku omaa taidot ja tiedot liikuntatuokioiden pitämiseen. Myös sielunhoidolliset keskustelut järjestyvät henkilökunnan voimin.

 

Keittiössä esimerkiksi on toinen tunnettu mainioista possumunkeistaan ja toisella on taasen oma bravuurinsa. Henkilökunnan keskuudesta on noussut innokas näytelmäkerho, joka ilahduttaa asukkaita aina silloin tällöin esityksillään.

 

Erityisosaamistaan toteuttamaan päästessään saa työntekijä monesti tervetullutta vaihtelua ja virkistystä kiireiseen, raskaaseen työhönsä. Tällä ruokimme TYÖNILOA, josta asukkaamme saavat nauttia ja iloita mukanamme!

 

Työn arjessa tiedon on kuljettava...

Tiedonkulusta, työssä jaksamisesta ja työilmapiiristä pidämme huolta paitsi raportilla työvuorojen vaihtuessa, niin myös kokoontumalla aamu- ja päiväkahvin merkeissä "tuumaustunnille" mahdollisimman suurella joukolla. Mikäli keskustelun aiheina on yleisiä, kaikkia koskevia asioita, ne kirjataan tiedoksi koko henkilökunnalle.Työpisteiden välillä  tieto kulkee asiakastietojärjestelmän, sähköisen viestinnän, puhelimen ja dect-järjestelmän avulla. Käytössä on myös manuaalinen chat-vihko yleistiedon välittämiseen koko henkilöstölle.

Hoivatyöntekijät siirtävät tietoa keskenään vuoronvaihtoraporttien lisäksi sähköisen asukastietojärjestelmän avulla ja vähintään viikottaisissa hoitajien osastopalavereissa. Jokainen työntekijä on velvollinen tiedonhakuun.

 

Että... jaksaisimme ja pysyisimme kunnossa sekä löytäisimme siihen uusia keinoja... löytäisimme työhömme uutta otetta ja näkökulmaa...olisimme joskus joukolla yhdessä...

Järjestämme henkilökunnan virkistys-, työhyvinvointi-, liikuntapäiviä. Olemme tutustuneet eri lajeihin mm. keilaaminen, kuntosali, spinnig, curling, seikkailuradat, uinti, afrikkalainen tanssi, lumikenkäily, jooga, lihaskunto- ja kestävyystestit, patikointi jne.

2013 kävimme illallisristeilyllä Vesijärvellä ja museojunaretkellä Heinolassa, keväällä olimme jalka- ja käsihoidossa Salpauksen kosmetologiopistolla. Olemme patikoineet mm. Repovedellä ja Evolla.

2014 Stars show -konsertissa, kävelyretkiä kaupungille, 2 hemmottelupäivää kauneuskeskus Helmessä. Henkilökunta sai myös Smartum -liikunta- ja kulttuuriseteleitä käyttöönsä.

2015 retkeilimme Linnaistensuon kuntopolulla, teimme tutustumiskäynnin toiseen palvelutaloon, teimme päiväkävelyjä Kariniemeen, Vesijärven rannoille ja torille päiväkahville

2016 olimme illallisristeilyllä Vesijärvellä, Muistoissani soi the Beatles-konsertissa, teimme useita kävelyretkiä  Kariniemeen, Vesijärven rannoille ja torille päiväkahville.

2017 olimme Pajulahden maisemissa vaeltamassa, nokipannukahveilla ja teimme ohjaajan ohjauksessa ryhmäytymistehtäviä. Lisäksi henkilökunnalle jaettiin Smartum -kulttuuri- ja liikuntaseteleitä vapaavalintaisesti käytettäväksi.

 

 

Joulun alla olemme pikkujoulun merkeissä virkistäytyneet teattereissa, konserteissa, jouluaterialla ym. Kokoonnumme hallituksen ja henkilökunnan yhteiselle joulukahville viettämään yhdessä hetki muistellen päättyvää vuotta ja noutamaan joululahjamme.

Perinteisesti yhteinen jouluateria Johanna-kodissa tarjotaan joulun alla yhteistyökumppaneille, hallitukselle, työntekijöille, eläkeläisille sekä asukkaille ja omaisille.  

Virkistykseksi ja tiedon lisäämiseksi vierailemme muilla palveluntuottajilla tutustuen erilaisiin toimintayksiköihin. Olemme käyneet mm. Hyvinkäällä, Orimattilassa, Jyväskylässä ja Hollolassa.