Ryhmäkoti Johannala

 

Johannala on 8-paikkainen ympärivuorokautisen, tehostetun palveluasumisen koti muistisairaille. Koti on toiminut vuodesta 1996 alkaen.

Vakituisen asumisen ohella on tarjolla ajoittain myös lyhytaikaispaikkoja.

Asukkaalla on oma yksityinen, itse sisustettava huone. Huoneet ovat 18-23 m2 -kokoisia ja osittain valmiiksi kalustettuja. Yhteisöllisen asumisen kotiin kuuluvat yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat sekä piha-alue.

Asukkaat oleskelevat päiväsaikaan yhteisissä tiloissa seurustellen, pelaten, televisiota ja videoita katsellen, lueskellen ja kunkin voimavarojen mukaan pieniä kodin askareita tehden. Kodissa pestään pikkupyykit, tiskataan, siivotaan, leivotaan ja ruokaillaan yhteisen pöydän ääressä. Hoitaja on paikalla ympäri vuorokauden ollen samalla osa yhteisöä omassa roolissaan. Tilanteen ja asukkaiden voinnin mukaan tehdään päivittäin yhdessä jotain;leivotaan, pelataan, lueskellaan, katsotaan elokuvia, lauletaan, muistellaan jne. Koko talolle on laadittu yhteinen viikko-ohjelma, jota hyödynnämme soveltuvin osin. 

Saunapäivä on viikottain. Parturi-kampaaja sekä jalkahoitaja pitävät kodissa vastaanottoa tarpeen mukaan.  Kuntoisuuden mukaan ulkoillaan, toimitetaan asioita kaupungilla, käydään retkillä ja osallistutaan talon yhteiseen virkistystoimintaan.

Ulkopuoliset esiintyjät ja taiteilijat käyvät ilahduttamassa asukkaita.  Kaverikoirat vierailevat kerran kuussa. Katso lisää virkistystoiminta-sivulta!

Kodikkuus tarkoittaa meillä myös sitä, että omaiset ja vieraat ovat aina tervetulleita - erityisiä vierailuaikoja ei ole.

Kenelle Johanna-kodin yhteisöllisen asumisen ryhmäkoti sopii?

Ryhmäkodin asukkaaksi voi hakea jokainen muistisairaudesta tai muusta syystä johtuvaa ympärivuorokautista, tehostettua hoitoa, hoivaa ja huolenpitoa tarvitseva ikäihminen. Ryhmäasuminen sopii parhaiten henkilölle, jonka perusturvallisuus on vaarantunut muistisairauden vuoksi ja joka voi saada yhteisöllisyydestä ja tarpeellisuuden tunteesta sisältöä elämäänsä.

Asukas saa päiviinsä mielekkyyttä, turvallisuutta, seuraa,  huolenpitoa, perushoidon ja lääkärin määräämät soveltuvat, sairaanhoidolliset toimenpiteet. Hänen yksityisyyttään kunnioitetaan ja takana oleva elämänkaaren osa huomioidaan hänen kohtelussaan.  

 

Yhteystiedot: osastonhoitaja Sari Markkula puh. 044-261 5163, 044-2615164

 

Johanna-kodin asukkaan on mahdollista hakea Kelasta eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukea. Itsemaksava voi hakea osasta palvelua verotuksen kotitalousvähennystä.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mahdollisesti myöntämä tehostetun palveluasumisen palveluseteli käy osaksi maksua Johanna-kodissa.

 

PalveluSantran rekisterissä. 
Vanhustyön keskusliiton jäsen www.vtkl.fi
Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) jäsen.
Suomen muistiasiantuntijat ry:n jäsen.
Lahden Eläkeläisjärjestöjen neuvottelukunnan jäsen.
Yksityisten sosiaalipalveluntuottajien rekisterissä.
Ystäväpiiri-toiminta, Vanhustyön keskusliitto ja RAY (lue lisää virkistystoiminta-sivulta)