Palvelutalo Johanna

Ruokasali
Oleskelutila 3.krs
Oleskelutila 2. krs
Terassi

Johanna-palvelutalo on yksityinen, laadukasta hoivaa ja huolenpitoa, turvallisuutta ja virkistystä täysihoidon periaatteella tarjoava koti. Sitä on jo lähes 60 vuotta pitänyt yllä Lahden Vanhainkotiyhdistys r.y., jonka puolestaan laittoi alulle Lahden Hyväntekeväisyysyhdistys ry. jo viime vuosisadan alussa. 

Palveluasunnot ovat asukkaan itse kalustettavia yksiöitä tai kaksioita, joissa on invamitoitettu WC-kylpyhuone ja vesipisteellä sekä kaapistolla varustettu minikeittiö, johon voidaan sijoittaa jääkaappi, mikroaaltouuni ja kahvin- tai vedenkeitin. Asukkaiden käytössä on myös yhteisjääkaappi. Joihinkin asuntoihin kuuluu parveke. Asunnot sijaitsevat viidessä kerroksessa.

Kaikissa kerroksissa on kauniita, yhteistiloja ja parvekkeita sekä suuri kesäterassi auringonottoa ja kahvittelua varten neljännessä kerroksessa. Kaunis puutarha puhkeaa kukkaan kesällä ja on todellinen virkistyskeidas suihkulähteineen.  

Johanna-kodissa on runsaasti virkistystoimintaa. Suuren osan virkistyksestä tuotamme itse, mutta meillä käy myös vierailijoita, esiintyviä taiteilijoita, laulattajia ym. Kaverikoiravierailijat tekevät tärkeätä terapiatyötä virkistäen asukkaita rapsutuksen, silittelyn ja  hellittelyn tarpeineen. Katso lisää virkistystoiminta-sivulta.

Palvelutalo Johanna on 39 asunnon osasto, jossa on 34 tuetun ja 7 tehostetun palveluasumisen paikkaa sekä 3 lyhytaikaispaikkaa.

 

Kenelle Johanna-kodin palveluasuminen sopii?

Palvelutalon asukkaaksi voi hakea jokainen Lahdessa tai muualla asuva ikäihminen, jolle lääkäri syystä tai toisesta suosittaa palveluasumista. Asukkaalta odotetaan kohtuullista omatoimisuutta ja liikkumiskykyä ruokasaliin ja vessaan siirtymiseksi. Yön seudusta selviytyminen edellyttää asukkaalta kykyä kutsua tarvittaessa ryhmäkodin yöhoitajan apua hälytysrannekkeella tai puhelimitse. 

Tehostetun palveluasumisen paikalla (7 kpl) avopuolella voi olla asukas, joka tarvitsee runsasta, tehostettua, ympärivuorokautista hoivaa, mutta hänen toimintakykynsä ei edellytä suljettua osastoa. Nämä paikat täyttyvät usein palvelutalon asukkaista, joiden toimintakyky heikkenee niin, ettei tavallinen tuetun asumisen paikka enää riitä. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mahdollisesti myöntämä palveluseteli (tulosidonnainen) käy maksuksi tehostetussa palveluasumisessa.

Hoivapalvelut

Hoiva hinnoitellaan asukkaan toimintakyvyn ja avustamisen tarpeen mukaan yksilöllisesti. Käytössä on valtakunnallinen RAVA-toimintakykymittari. Luokitus toimii hinnoittelun pohjana, mikä auttaa kohdentamaan maksut oikeudenmukaisesti asukkaan tarvitseman palvelun mukaan.

 

Palvelusetelituottaja; tehostettu palveluasuminen, omaishoitajan vapaan aikainen hoito ja sosiaalihuoltolain mukainen lyhytaikainen hoito, 
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.

PalveluSantran rekisterissä
Vanhustyön keskusliiton jäsen www.vtkl.fi
Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) jäsen.
Suomen muistiasiantuntijat ry:n jäsen.
Lahden Eläkeläisjärjestöjen ja laitosten neuvottelukunnan jäsen.
Yksityisten sosiaalipalveluntuottajien rekisterissä.
Ystäväpiiri-toiminta, Vanhustyön keskusliitto ja RAY (lue lisää virkistystoiminta-sivulta