Palvelutalo Johanna

Ruokasali

Palvelutalo Johanna

Johanna-palvelutalo on yksityinen, laadukasta hoivaa ja huolenpitoa, turvallisuutta ja virkistystä täysihoidon periaatteella tarjoava koti. Sitä on jo lähes 60 vuotta pitänyt yllä Lahden Vanhainkotiyhdistys ry., jonka puolestaan laittoi alulle Lahden Hyväntekeväisyysyhdistys ry. jo viime vuosisadan alussa. 

Palveluasunnot ovat asukkaan itse kalustettavia yksiöitä tai kaksioita, joissa on invamitoitettu WC-kylpyhuone ja vesipisteellä sekä kaapistolla varustettu minikeittiö, johon voidaan sijoittaa jääkaappi, mikroaaltouuni ja kahvin- tai vedenkeitin. Asukkaiden käytössä on myös yhteisjääkaappi. Joihinkin asuntoihin kuuluu parveke. Asunnot sijaitsevat viidessä kerroksessa.

Kaikissa kerroksissa on kauniita, yhteistiloja ja parvekkeita sekä suuri kesäterassi auringonottoa ja kahvittelua varten neljännessä kerroksessa. Kaunis puutarha puhkeaa kukkaan kesällä ja on todellinen virkistyskeidas suihkulähteineen.  

Johanna-kodissa on runsaasti virkistystoimintaa. Suuren osan virkistyksestä tuotamme itse, mutta meillä käy myös vierailijoita, esiintyviä taiteilijoita, laulattajia ym. Kaverikoiravierailijat tekevät tärkeätä terapiatyötä virkistäen asukkaita rapsutuksen, silittelyn ja  hellittelyn tarpeineen. Katso lisää virkistystoiminta-sivulta!

 

Palvelutalo Johanna

Palvelutalo-Johanna on 39 asunnon osasto, jossa on 34 tuetun ja 7 tehostetun palveluasumisen paikkaa sekä 3 lyhytaikaispaikkaa.

Kenelle Johanna-kodin palveluasuminen sopii?

Palvelutalon asukkaaksi voi hakea jokainen Lahdessa tai muualla asuva ikäihminen, jolle lääkäri syystä tai toisesta suosittaa palveluasumista. Asukkaalta odotetaan kohtuullista omatoimisuutta ja liikkumiskykyä ruokasaliin ja vessaan siirtymiseksi. Yön seudusta selviytyminen edellyttää asukkaalta kykyä kutsua tarvittaessa ryhmäkodin yöhoitajan apua hälytysrannekkeella tai puhelimitse. 

Tehostetun palveluasumisen paikalla (7 kpl) avopuolella voi olla asukas, joka tarvitsee runsasta, tehostettua, ympärivuorokautista hoivaa, mutta hänen toimintakykynsä ei edellytä suljettua osastoa. Nämä paikat täyttyvät usein palvelutalon asukkaista, joiden toimintakyky heikkenee niin, ettei tavallinen tuetun asumisen paikka enää riitä. Lahden kaupungin SAS-ryhmän sekä peruspalvelukeskus Oivan ja Aavan mahdollisesti myöntämä palveluseteli (tulosidonnainen) käy maksuksi tehostetussa palveluasumisessa.

 

Hinnat 2017

Asunnot:

26 yksiötä /19 - 21 m2
5 yksiötä /24 - 27 m2
4 yksiötä /28 - 30 m2
4 kaksiota /38,5 m2

Vuokra

16,96 €/m2 sisältää sähkön, lämmön ja veden

Hoivapalvelut

Hoiva hinnoitellaan asukkaan toimintakyvyn ja avustamisen tarpeen mukaan yksilöllisesti. Käytössä on valtakunnallinen RAVA-toimintakykymittari. Luokitus toimii hinnoittelun pohjana, mikä auttaa kohdentamaan maksut oikeudenmukaisesti asukkaan tarvitseman palvelun mukaan.

Peruspalvelumaksu 1449,00 €/kk sisältää:

 • arkisin aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala
 • sunnuntaisin aamiainen, lounas, päiväkahvi ja iltapala
 • siivous kerran viikossa
 • saunotus- ja kylvetysapu kerran viikossa
 • liinavaatepyykin pesu
 • ympärivuorokautinen valvonta
 • paikantava hoitajakutsulaite, hälytyskäynnit ja puheyhteys hoitajaan huonekojeen välityksellä
 • lääkehuollon ylläpito
 • terveydenhoidollista neuvontaa ja -toimenpiteitä
 • virkistystoimintaa
 • yhteisten tilojen käyttö, kaapeli-TV -palvelu, tietokone ja internet-yhteys

Lisäpalvelut

 • pikkupyykin pesu 77,00 €/kk
 • lisähoiva 116,00 - 380,00 €/kk (päivittäinen vähäinen tai runsaampi lisäapu - ei kuitenkaan ymp.vrk tehostettu hoiva) 
 • erikoisruokavalio;esim. glut 46,- €/kk tai sop. muk.
 • asiointiapu 20,00/kerta Lahden alueella

Asukkaan kanssa tehdään vuokrasopimus ja palvelusopimus.  Peruspalveluihin sisältyy ruokailut, siivous, saunotus- ja kylvetysapu, liinavaatepyykin pesu, lääkehuollon ylläpito sekä hoitajakutsulaite ja ympärivuorokautinen valvonta. Asukkaan kunnon, toiveiden ja tarpeiden mukaan sovitaan muista palveluista.

Poissaolosta (sairaalassa tai muussa laitoksessa, kuntoutus yms.) hyvitys 7 vrk:n jälkeen 20 % palvelumaksuista.

Tehostettu hoiva palvelutalossa, ymp. vrk: 3710,00 €/kk,121,60 €vrk sisältää perus- ja lisäpalvelut sekä ympärivuorokautisen hoivan. Lahden kaupungin SAS-ryhmä sekä peruspalvelukeskus Oivan ja Aavan mahdollisesti myöntämä tehostetun asumispalvelun palveluseteli käy maksuksi.

 

Lyhytaikaispaikka palveluasunnossa: 99,00 - 114,00  €/vrk

sisältää kaikki perus- ja lisäpalvelut. Ilman sairastumis- tms. pätevää syytä peruutetusta varauksesta veloitamme 50 %, mikäli peruutusta ei tehdä aiemmin kuin viikkoa ennen varausjakson alkamista.

 

Johanna-kodin asukkaan on mahdollista hakea Kelasta eläkkeensaajan asumis- ja hoitotukea sekä verotuksen kotitalousvähennystä joistakin lisäpalveluista.

 

 Palvelusetelipalveluntuottaja; tehostettu palveluasuminen, omaishoitajan vapaan aikainen hoito ja sosiaalihuoltolain mukainen lyhytaikainen hoito, Lahti.

 

Tehostetun palveluasumisen palvelusetelipalveluntuottaja

Lahti, Peruspalvelukeskus Oivan ja Aavan alueen kunnat.

 

PalveluSantran rekisterissä. 

Vanhustyön keskusliiton jäsen www.vtkl.fi

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) jäsen.

Suomen muistiasiantuntijat ry:n jäsen.

Lahden Eläkeläisjärjestöjen ja laitosten neuvottelukunnan jäsen.

 Yksityisten sosiaalipalveluntuottajien rekisterissä.

Ystäväpiiri-toiminta, Vanhustyön keskusliitto ja RAY (lue lisää virkistystoiminta-sivulta)