Lahden Vanhainkotiyhdistys r.y.

Kaikenkarvaiset vierailijat ilahduttavat asukkaitamme.

Lahden Vanhainkotiyhdistys r.y. ja Johanna-koti

Lahden Vanhainkotiyhdistys r.y. muodostui 1.4.1946, kun 14.6.1924 perustetun Lahden Hyväntekeväisyysyhdistys r.y.:n nimi muutettiin. Lahjoitusvarojen turvin ja erilaisten varainhankintatilaisuuksien tuotoilla yhdistys rakennutti vuosina 1952-1953 Johanna-kodin, jonka tarkoituksena oli tuottaa yksityisiä vanhainkotipalveluja. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys on vuodesta 1953 alkaen ylläpitänyt Johanna-kotia, joka tarjoaa asumis- ja hoivapalveluja ikäihmisille. Yhdistys toimii iäkkäiden ja muistisairaiden henkilöiden asuin- ja elinolosuhteiden parantamiseksi sekä heidän fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvointinsa säilyttämiseksi ja edistämiseksi.

Johanna-kodin suunnitteli arkkitehti Elsa Arokallio ja rakensi rakennusliike Vilho Kivinen Oy. Osin neljä- ja osin viisikerroksisen rakennuksen siipiosassa on kolme kerrosta, rakennustilavuus 8750 m3 ja kerrosala 1674 m2. Johanna-koti on rakennushistoriallinen suojelukohde.

 

Teksti lainattu ala-aulan taulun takaa:”Lahden Vanhainkotiyhdistyksen johtokunnan, Johanna-kodin monikymmenvuotiset, uskolliset jäsenet ja työntekijät. Vasemmalta edessä istumassa:rouvat Signe Boman ja Johanna (Hanna) Gejtel,Vasemmalta takana seisomassa: yhteiskoulun opettaja Anni Manninen, rouvat Johanna (Hanna) Sarlin, Betty Hanson ja Lempi Teivaala.                              

Kuva on otettu v. 1932. Lahjoitettu Johanna-kodille 1954.                                                                                                                       

 

 

Johanna-kodin nimeä suunniteltaessa tahdottiin siitä tehdä kaima usealle sen uhrautuvalle työntekijälle ja kaima sille Johannalle, joka palveli Jeesusta ja Hänen opetuslapsiaan ja jolle enkelit pääsiäisaamuna ilmoittivat Vapahtajan ylösnousemuksesta. (Kts. Lk. 24:10 ja Lk. 8:3)"

 

 

Yhdistyksen varsinainen jäsen voi olla yksityinen henkilö (jäsenmaksu 30,- €), kannattajajäsen oikeuskelpoinen yhteisö jäsenmaksu (200,- €) tai yksityinen henkilö (40,- €) ja kunniajäsenen hallitus kutsuu.

Jäsenmaksun voi maksaa tilillemme: Nordea FI02 1327 5000 0808 64, viite 1012. Jäsenpostia varten pyydetään ilmoittamaan yhteystiedot!

Yhdistyksellä on noin 40 jäsentä.

Yhdistyksen päätäntävaltaa käyttää yhdistyksen kokous ja toimeenpanovaltaa 9-jäseninen hallitus. Yhdistyksen kokous on yhdistyksen jäsenille avoin. Syyskokous vahvistaa hallituksen valmisteleman talousarvion ja toimintasuunnitelman sekä valitsee hallituksen jäsenet ja tilintarkastajat. Kevätkokous vahvistaa tilinpäätöksen.

Hallitus 2021

Puheenjohtaja Tero Honkanen

Varapuheenjohtaja Leena Lappalainen

Muut jäsenet: Liisa Aaltonen, Risto Halsti, Arja Nikkanen, Eero Parkkila, Riku Suokas, Martti Uuttu ja Kirsti Vaara.

 

Hallitus tekee työtään vapaaehtoispohjalta! Kiitos!

Taloudenhoitaja ja sihteeri Johanna-kodin johtaja

Tilintarkastajat Jukka Peltola KHT ja Mia Sainio HTM

Varatilintarkastajat Jyrki Koivunen ja Katja Kuosa-Kaartti

 

PalveluSantran rekisterissä. 

Vanhustyön keskusliiton jäsen.

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) jäsen.

Suomen muistiasiantuntijat ry:n jäsen.

Lahden Eläkeläisjärjestöjen ja laitosten neuvottelukunnan jäsen.

Yksityisten sosiaalipalveluntuottajien rekisterissä.

Ystäväpiiri-toiminta, Vanhustyön keskusliitto ja RAY (lue lisää virkistystoiminta-sivulta)