Kuntoutus- ja virkistystoiminta

 

Aktiviteettien runsaus ja helppo saavutettavuus on Johanna-kodin toiminnalle ominaista. Asukas voi luonnollisesti halutessaan hiljentyä ja rauhoittua omassa asunnossaan, mutta lähes joka päivä on tarjolla vaihtelevaa yhteistä toimintaa moneen makuun. Vierailijoita käy runsaasti; soittajia, laulajia ym. taiteilijoita ja esiintyjiä. Kennelliiton Kaverikoirat vierailevat kuukausittain ja Jerry-villakoiraa pääsee rapsuttelemaan ja leikittämään ala-aulassa.

Virikeohjaaja ja muu henkilökunta sekä omaisetkin järjestävät virkistystoimintaa asukkaiden toiveita kuunnellen: retket, bingo, levyraati, elokuvat, lukutuokiot, runot, laulu, taide, askartelu, seurustelu, muistelu, merkkipäivä- ja grillijuhlat, pelit, jumppa, ulkoilu jne. Tiedot viriketoiminnasta löytyvät ilmoitustaululta viikko-ohjelmasta.

Kesäisin voimme nähdä pihalla Johanna-kodin mölkky-joukkueen kisailemassa ja talviaikaan pelataan tupa- tai sormimölkkyä sisätiloissa.  Asukkaat osallistuvat virkistyksen tuottamiseen omien voimiensa, kiinnostuneisuutensa ja taitojensa mukaan; joku runoilee, soittaa, laulaa, joku vetää muistipelikerhoa, joku toinen hoitaa  ikkunalaudan tai pihan kukkasia. Kaunis piha, kukkaset, pensaat ja pihapatsaat hivelevät silmää ja saavat viherpeukalot hommiin. Puutarhatöihin osallistutaan voimien ja kykyjen mukaan, kenties keinussa istuskellen ja seuraten toisten touhua.

Pääsiäiseksi kylvämme rairuohoa ja vihanneskrasseja, keväällä pidämme pihatalkoot, hoidamme kukkia sisällä, ruusuja ja muita kasveja puutarhassa ja joulun alla askartelemme ja leivomme pipareita.

Evankelisluterilaisen seurakunnan hartaus pidetään kuukausittain ja ehtoollishartaus muutaman kerran vuodessa sekä jouluhartaus aattoaamuna. Raamattupiiri kokoontuu silloin tällöin.

ULKOILU

Asukkailla on mahdollisuus halutessaan ulkoilla omatoimisesti tai omaisten, henkilökunnan ja vapaaehtoisten avulla halutessaan lähes päivittäin. ja heitä kannustetaan ulkoiluun. Pidämme talon omia, yhteisiä ulkoilupäiviä pihalla ja ympäristössä. Kauemmas suuntautuville retkillekin on runsaasti lähtijöitä. Valtakunnalliset vanhusten ulkoilupäivät täydentävät omaa tarjontaamme.

Ulkoiluseuraa pihalle ja lähiympäristöön on saatavilla Johanna-kodista lähes päivittäin.
Hoivaan kuuluva ulkoiluapu on tarkoitettu asukkaille, jotka eivät systä tai toisesta pysty omin avuin turvallisesti ulkoilemaan.

TULE MUKAAN VAPAAEHTOISTYÖHÖN!

Jos sinulla on aikaa ja halua, tule vanhusten ulkoilu- ja keskusteluseuraksi, lukemaan, pelaamaan mölkkyä, mitä sitten yhdessä keksitäänkin! Soita puh. 044 706 1510 sopiaksemme tapaamisen.

ASIOINTIAPUA (mm. lääkäri-, apteekki-, optikko-, pankki- ja kauppareissut) pyritään järjestämään, mikäli omainen ei ole käytettävissä. Tämä palvelu on maksullista ja siitä on sovittava etukäteen hyvissä ajoin.

 

VIRIKETOIMINNASSA OHJELMASSA:
- ulkoiluseuraa tarjolla lähes päivittäin
- kerran viikossa ulkoiluttaja talossa koko päivän
- tiistaisin ja perjantaisin tuolijumppa
 -tiistaisin bingo
- Pelicans-mummelit laulattavat ja satuilevat joka toinen maanantai
 -muistipelit ja kioski keskiviikkoisin
- Mölkky-pelit tai muita pelejä maanantaisin ja torstaisin
- Suomen Kennelliiton kaverikoirat vierailevat kerran kuukaudessa sunnuntaina
- lisäksi ohjelman ja tarjonnan mukaan monenlaista muuta mukavaa lähes päivittäin